De departe, unul dintre cele mai extraordinare lucruri în ceea ce privește mintea omului este posibilitatea de reprogramare a subconștientului. Adică a acelui “loc” în care sunt depozitate, printre altele, și amintirile dureroase, precum și toate tiparele comportamentelor noastre nocive.
Cercetările arată că 95% din tot ceea ce facem este influențat de subconștient, adică de convingerile stocate de-a lungul anilor. De aceea, este extrem de important să înțelegi că pentru a face o schimbare profundă și pe termen lung a ideilor, percepțiilor, viziunii asupra lumii, obiceiurilor și credințelor trebuie să-ți schimbi paradigmele din mintea subconștientă.
Reprogramarea subconștientului necesită timp, practică și perseverență și implică câteva tehnici cu ajutorul cărora vei învăța pas cu pas cum să-ți valorifici puterea subconștientului lucrând numai câteva zeci de minute pe zi, de preferat înainte de somn.
Reprogramarea subconștientului este un proces asemănător cu mersul la sala de gimnastică. Dacă la sală ne lucrăm mușchii până ce aceștia devin fermi și puternici, la fel se va întâmpla și cu „mușchii” mintali. Tehnicile implică folosirea mesajelor subliminale, dar înainte de a le enumera trebuie respectate câteva reguli.
Regula nr.1: Stabilește-ți clar obiectivul
Dacă dorești o schimbare la nivelul minții subconștiente, atunci trebuie să știi clar ce dorești să ajustezi. Trebuie să fii specific, dar în același timp rațional (să nu-ți dorești, de exemplu, lucruri absurde) și să te concentrezi numai pe acest aspect. Focalizarea simultană pe subiecte diferite poate induce în eroare mintea subconștientă, iar rezultatul nu va fi pe măsură.
De exemplu, dacă doriți să-ți găsești sufletul pereche, concentrează-te numai asupra acestui obiectiv și lasă pe mai târziu alte obiective precum banii sau scăderea în greutate. Dacă ai mai multe obiective care necesită reprogramarea minții subconștiente, alege-l pe cel prioritar.
Regula 2: Identifică tiparul (convingerile) care te ține/țin pe loc
Pentru a reuși, este foarte important să vorbești sincer cu tine însuți și să identifici obstacolele din calea obiectivului tău.
De exemplu, dacă nu reușești să-ți iei carnetul de conducere, nu trebuie să dai vina pe instructor, pe anotimp, trafic etc. Este posibil să ai nevoie de mai multe ore de practică care să te ajute să capeți niște reflexe indispensabile unui șofer. Sau este posibil ca undeva în interiorul tău să-ți fie teamă să conduci sau să crezi că nu ești capabil de asta.
Când dialoghezi cu tine, trebuie să te întrebi: ce mă împiedică să obțin acel lucru? ce credință am împământenită în subconștient din cauza căreia bat pasul pe loc?
Uneori nu vei putea găsi singur răspunsul, deci va trebui să ceri ajutor, care poate lua forma unui terapeut sau al prietenilor.
Însă este foarte important să descoperi care dintre convingerile stocate la nivelul subconștientului te blochează în atingerea unui obiectiv.
Pentru a înțelege și mai bine, să luăm un alt exemplu: Un om se străduiește să câștige mai mulți bani, dar nu reușește. El decide să comunice cu mintea sa subconștientă pentru a găsi motivul sau motivele care îl opresc în atingerea scopului său. Acestea ar putea fi convingeri care limitează subconștientul, de tipul:
“Banii mă vor face să pierd timpul petrecut cu familia mea” sau „Atunci când ai bani mulți îți pierzi prietenii” ori „Banii aduc nefericirea”.
Așadar, trebuie găsită cauza (cauzele) și mai apoi să se înceapă construirea unui sistem de comunicare cu mintea subconștientă.
Regula nr. 3: Aplică metodele de rescriere a subconștientului înainte de somn
Tehnicile prin care îți vei programa mintea subconștientă trebuie aplicate înainte de a merge la culcare. Cu aproximativ 15 minute înainte de a adormi, mintea și corpul încep să se calmeze, mușchii se relaxează, respirația devine mai ușoară, bătăile inimii încep să încetinească și întregul sistem intră într-un mod de relaxare mai profund. În acest moment, creierul produce valurile alfa.
“Studiile arată că în această fereastră de 15 minute, dintre starea de veghe și somn, undele creierului încetinesc și există între 7-14 valuri electrice în fiecare secundă – acestea fiind undele alfa. În acest stadiu, potrivit cercetării, tunelul minții subconștientului este “deschis” pentru a primi mesaje. Pe lângă utilizarea mesajelor subliminale, există 4 modalități puternice de a comunica eficient cu mintea ta subconștientă și de a introduce noi credințe pozitive. Vorbind direct cu creierul tău inconștient, îți vei îndeplini obiectivele, vei deveni echilibrat emoțional și vei fi mai relaxat și mai relaxat“, potrivit lui Edith Moscowitz, fondatoarea Vortex-Success, un proiect care ajută la transmiterea mesajelor subliminale și schimbarea paradigmelor subconștiente.
Reprogramarea subconștientului cu ajutorul metaforelor
Metaforele au un impact puternic asupra subconștientului. Nu e de mirare că atât de multe cărți, piese de teatru, filme și chiar reclame s-au folosit de metafore pentru a transmite mesajele mai departe. Cum pot fi folosite metaforele pentru a da un restart subconștientului? Primul pas constă în folosirea muzicii, deoarece muzica relaxantă, calmă, moale și plăcută ajută creierul să se relaxeze. Trebuie să asculți muzica în fiecare zi și, în mod obligatoriu, trebuie să-ți inducă o stare de relaxare. Evită să folosești muzică care poate ține creierul în stare de alertă. Mintea subconștientă poate fi reprogramată numai dacă creierul se află în starea undei alfa.
După ce te relaxezi profund, este momentul să comunici cu subconștientul, plantând mesaje pozitive.
La început, ți se va părea ciudat și te vei simți ușor stânjenit, dar nu-ți face griji. O astfel de practică necesită timp, iar la un moment dat îți va intra în reflex. Este însă foarte important să reții că subconștientul nu distinge între realitate și imaginație.
Traumele – Ce crezi ca sunt? De unde provin ele?
Traumele provin din experiențe dureroase sau stresante care depășesc capacitatea unei persoane de a le gestiona în mod sănătos. Ele pot avea origini diverse, în
Puterea cuvintelor – Creezi sau te blochezi
Cuvintele pe care le rostim nu sunt doar sunete aruncate în vânt, ci instrumente puternice care ne modelează realitatea. Fie că ne plângem, bârfim sau
Blocajele emotionale.
Blocajele emoționale pot afecta relațiile, luarea deciziilor și starea generală de bine. Iată câteva întrebări frecvente despre blocajele emoționale și răspunsurile lor: Discover more from
Meditația Acem
Meditația Acem este o tehnică de meditație dezvoltată în Norvegia din 1966 de către Acem School of Meditation și acum este predată în multe țări.
Neuroștiința și percepția
Neuroștiința este un domeniu fascinant care se ocupă de înțelegerea funcționării creierului și a sistemului nervos, oferind perspective asupra modului în care percepem lumea din
Descoperă-ți Potențialul: Expertiza Mea ca Coach Spiritual în Human Design și Tehnici Metafizice
Bun venit! Mă numesc Alina -Monica Birnea, iar misiunea mea este să te însoțesc pe călătoria ta de auto-descoperire și transformare personală. Ca și coach
Related
Discover more from Alina-Monica Alchemy Coach
Subscribe to get the latest posts sent to your email.