5 Pași pentru reprogramarea minții subconștiente

1.Alege un obiectiv: Scopul poate fi mare sau mic, nici nu contează atâta timp cât îți dorești profund să reușești.

2. Imaginează-ți rezultatul: Fă un exercițiu de imaginație și creionează mintal cum va arăta viața ta după ce vei reuși să-ți reprogramezi subconștientul.

3. Concentrează-te pe modul în care te vei simți (vizualizarea video): Acordă atenție diferitelor aspecte a ceea ce îți dorești (ce culori vezi, ce sunete auzi, ce oamenii se află în jurul tău, unde te afli, cum te simți știind că ți-ai îndeplinit scopul).

4. Imaginea statică: Acest pas ține de vizualizarea statică și într-o măsură are legătură cu pasul anterior. Mental, te imaginezi într-un tablou după ce ți-ai atins scopul. Fii atent la ce se află în imagine, dacă este încadrată, cu cine te afli și unde te afli, ce culori apar în imagine. Observă cât mai multe detalii. Îmbină imaginile video cu cele statice într-un ritm alert timp de 2-3 minute.

Concret, imaginează-te într-un tablou exact așa cum dorești (de exemplu, conducând relaxat mașina, la radio se aude o melodie, afară plouă, iar pe bancheta din spate se află câinele tău).

5. Imagini dinamice: Schimbă acest tablou cu imagini în mișcare (imaginează-te că schimbi viteza, ești atent la drum, bagi în marșarier etc). Repetă acest proces în fiecare noapte înainte de a adormi cel puțin 21 de zile, timp de câteva minute.

Folosirea amintirilor trecute

Pasul unu: Adu la suprafață o amintire trecută pozitivă. Vei observa că multe dintre amintiri vor ieși la suprafață, multe dintre ele negative și pe care credeai că le-ai uitat. După ce ai ales o amintire, retrăiește-o. Dacă simți că acest lucru este imposibil, imaginează-ți că mănânci o lămâie. Te va ajuta să te concentrezi mai bine. Rememorarea unei experiențe din trecut ajută la stabilirea unei conexiuni cu mintea subconștientă.

Pasul doi: După ce ai retrăit din nou această amintire, numără încet în sens invers începând cu 100. La interval de câteva numere spune următoarele sintagme: “mă simt bine”, “mă iubesc”, “devin din ce în ce mai relaxat”. Poți alege și alte sugestii, în funcție de scopul urmărit.

De exemplu, dacă scopul tău este de a-ți ghida subconștientul pentru a-ți găsi un partener, spune următoarele: “atrag o relație perfectă în viața mea”, “iubirea este în jurul meu” “Universul îmi trimite dragostea vieții mele”, “viața mea este plină și eu aleg să o împărtășesc cu o persoană pe care o iubesc”.

Reprogramarea mentală cu ajutorul afirmațiilor și experiențelor pozitive

Iată o tehnică puternică pentru a reprograma mintea subconștientă, prin care se vor crea noi legături neuronale de lungă durată. Condiția este să fie folosită corect timp de cel puțin 30 de zile consecutiv în fiecare noapte (fără excepții).

Studiile au constatat că durează între 4 săptămâni și 90 de zile pentru a crea o nouă cale neurală.

Pentru început, alege o afirmație pozitivă. Dacă nu ai o listă cu astfel de afirmații, este momentul să faci una în funcție de ceea ce își dorești. Afirmațiile trebuie formulate într-un mod specific pentru a fi cât mai eficiente. Când le formulezi, este bine să ai în minte o experiență extrem de plăcută, care a avut relevanță în viața ta și care te-a făcut să simțiți izbucniri de emoții pozitive.

Următorul pas este să-ți amintești cât mai multe detalii: cât de fericit ai fost, mirosurile, culorile, sunetele, bătăile inimii, zâmbetele, modul în care oamenii au reacționat etc.

După ce ai realizat conexiunea, conectează subconștientul la afirmația care servește scopului ales. Concentrează-te asupra acelei afirmații cel puțin 4 săptămâni. De preferat, fă acest exercițiu în fiecare zi, la aceeași oră.

Încearcă, pe cât posibil, să ai o rutină și în acest sens, pentru că satisfacția pe care ți-o dă modelarea noii tale realități este nepretuita

Blocajele emotionale.

Blocajele emoționale pot afecta relațiile, luarea deciziilor și starea generală de bine. Iată câteva întrebări frecvente despre blocajele emoționale și răspunsurile lor: Discover more from

Read More »

Meditația Acem

Meditația Acem este o tehnică de meditație dezvoltată în Norvegia din 1966 de către Acem School of Meditation și acum este predată în multe țări.

Read More »

Neuroștiința și percepția

Neuroștiința este un domeniu fascinant care se ocupă de înțelegerea funcționării creierului și a sistemului nervos, oferind perspective asupra modului în care percepem lumea din

Read More »

Discover more from Alina-Monica Alchemy Coach

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Distribuie :